Receptfiche Gnocchi met spinazie en een lopend eitje |
Ingrediënten (voor 4 personen) :
- 300g gnocchi
- 400g verse spinazie
- 500g Parijse champignons
- 4 eieren
- 50g walnoten
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
- Kruiden: komijn, koriander, paprika, look
- Zout, peper
|
Bereiding :
- Maal de noten en de kruiden in een blender.
- Breng een pot water aan de kook en voeg dan de gnocchi toe.
- Stoof de champignons in een pan met 1 el olijfolie.
- Voeg de gnocchi en ¾ van de gemalen noten toe in de pan. Laat verder stoven op een laag vuur.
- Voeg nu ook de spinazie toe en blijf roeren tot die “slap” geworden is. Kruid af met peper en zout.
- Kook ondertussen de eitjes gedurende 6 minuten. Laat ze afkoelen met koud water en pel ze.
- Serveer het eitje in het midden, omringd door de gnocchi, en strooi er de rest van de gemalen noten over.
|
Recept in het kader van het artikel "Herfstvermoeidheid: enkele voedingstips om je op te peppen" verschenen in Actuascan, oktober 2021.