Receptfiche
Wok van spruitjes


Ingrediënten:

  • 10 g sesamzaad
  • 1 rode peper
  • 100 g sojascheuten
  • 200 g spruitjes
  • 1 wortel
  • 200 g rundvleesfilet
  • 2 el. olijfolie
  • 2 el. sojasaus
  • peper
     


Bereiding:

  • Snijd de runderfilet in dunne reepjes, marineer in sojasaus en olijfolie. Dek de schaal af en zet hem 15 minuten in de koelkast.
  • Was en snijd de paprika en de wortelen in reepjes.
  • Bak de runderreepjes 2 minuten in een hete wok en haal ze uit de pan. Bewaar de marinade voor het einde van het recept.
  • Giet wat olijfolie in de wok, voeg de groenten toe en bak ze 3 minuten op hoog vuur, onder regelmatig roeren.
  • Zet het vuur lager en voeg de spruitjes toe. Verwarm ze zachtjes en voeg dan de sojascheuten toe. Laat nog 2 minuten koken.
  • Voeg tot slot de runderreepjes, de rest van de marinade en de sesamzaadjes toe aan de wok. Laat kort koken, breng op smaak met peper en serveer direct met rijst.
     

Recept in het kader van het artikel Close-up van... spruitjes verschenen in Actuascan, november 2021.