Receptfiche Spruitjes- en wortelsalade |
Ingrediënten:
- 300 g spruitjes
- 2 wortels
- 1 eierdooier
- 100 ml zonnebloemolie
- 2 el. appelazijn
- 100 ml Griekse yoghurt
- mosterd, zout, peper
|
Bereiding:
- Blancheer de spruitjes in gezouten water gedurende 3 minuten. Laat ze afkoelen en rasp ze fijn met een mandoline.
- Schil de wortelen en rasp ze.
- Bereid de saus:
- Doe de eierdooier en mosterd in een kom.
- Voeg geleidelijk aan de olie toe en klop tot de gewenste consistentie is bereikt.
- Voeg de azijn en de yoghurt toe. Roer om een gelijkmatig mengsel te krijgen.
- Voeg zout en peper toe.
- Giet de saus over de geraspte groenten en meng.
- Geniet van deze salade als bijgerecht of voorgerecht.
|
Recept in het kader van het artikel Close-up van... spruitjes verschenen in Actuascan, november 2021.