Receptfiche
Spruitjes- en wortelsalade


Ingrediënten:

  • 300 g spruitjes
  • 2 wortels
  • 1 eierdooier
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 el. appelazijn
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • mosterd, zout, peper
     


Bereiding:

  • Blancheer de spruitjes in gezouten water gedurende 3 minuten. Laat ze afkoelen en rasp ze fijn met een mandoline.
  • Schil de wortelen en rasp ze.
  • Bereid de saus:
    • Doe de eierdooier en mosterd in een kom.
    • Voeg geleidelijk aan de olie toe en klop tot de gewenste consistentie is bereikt.
    • Voeg de azijn en de yoghurt toe. Roer om een gelijkmatig mengsel te krijgen.
    • Voeg zout en peper toe.
  • Giet de saus over de geraspte groenten en meng.
  • Geniet van deze salade als bijgerecht of voorgerecht.
     

Recept in het kader van het artikel Close-up van... spruitjes verschenen in Actuascan, november 2021.