Receptfiche Groene taart |
Ingrediënten:
- Zanddeeg
- Maanzaad
- 100 g spinazie
- 200 g spruitjes
- 3 eieren
- 20 cl room of cashewroom
- 10 cl melk of plantaardige melk
- Geraspte kaas (gruyère)
- Zout en peper
|
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 210°C.
- Voeg 1 eetlepel maanzaad toe aan het zanddeeg. Maak er een bal van en leg die in de koelkast.
- Was de spruitjes en spinazie en stoom ze gedurende 10 minuten.
- Doe de groenten in een blender en voeg de eieren, melk en room toe. Mix tot je een gladde massa krijgt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak.
- Bekleed een taartvorm met het deeg en giet de vulling erin. Bestrooi met de geraspte gruyère.
- Bak gedurende 45 minuten.
- Serveer de taart met een groene salade.
|
Recept in het kader van het artikel Close-up van... spruitjes verschenen in Actuascan, november 2021.