Onderteken en dateer het aansluitingscontract met de vooraf ingevulde bijlagen en de personeelslijst. Stuur deze documenten naar : partner@cohezio.be. Vermeld op je personeelslijst naam, voornaam, taal, geslacht, rijksregisternummer en functie van al je personeelsleden. Deze lijst komt dus overeen met de personeelslijst die je trimesterieel aan de RSZ moet bezorgen.
Welke diensten aangeboden worden door Cohezio hangt af van het type onderneming. Bij grote en middelgrote ondernemingen (categorie A, B en C+) wordt hun forfaitaire bijdrage aan Cohezio omgezet in preventie-eenheden die voor verschillende diensten kunnen worden ingezet. Kleinere ondernemingen (categorie C- en D) betalen een minimumbijdrage en ontvangen in ruil een aantal basisprestaties.
Zodra je één werknemer in dienst hebt, ben je verplicht om aan te sluiten bij Cohezio of een andere Externe Dienst voor preventie en bescherming op het Werk. Enkel wanneer je bedrijf zelf alle noodzakelijke expertise in huis heeft, vervalt deze verplichting.
Werkgevers zijn immers verplicht te waken over het welzijn van hun werknemers bij de uitoefening van hun werk. Om deze reden moeten ze beschikken over experts in arbeidsveiligheid, arbeidsgeneeskunde, ergonomie, arbeidshygiëne en psychosociale risico’s verbonden aan het werk.
Deze regels zijn van kracht sinds de wet van 4 augustus 1996 over het welzijn van de werknemers op het werk en de uitvoeringsbesluiten rond de interne en externe diensten voor preventie en bescherming op het werk (Codex over het Welzijn op het werk).
Je betaalt per werknemer jaarlijks een bijdrage. De forfaitaire bijdrage is wettelijk bepaald naargelang de belangrijkste activiteit van de onderneming (nace code). De tarieven van een externe dienst zijn strikt gereglementeerd. De Codex over welzijn op het werk legt de verplichte forfaitaire minimumbijdragen op voor de prestaties. Meer informatie over onze tarieven.
Aarzel niet om contact op te nemen via fos@cohezio.be.