28 mei 2021
De zomer is een perfecte tijd om evenwichtiger te eten: meer fruit, meer groenten, meer verse en lichte maaltijden.
Het wordt ook belangrijk om voldoende vocht op te nemen en afkoeling te zoeken met water en waterrijke voedingsmiddelen.
Bij de zomer horen ook enkele extraatjes: barbecue, aperitief, enz. Het is zeker mogelijk om te genieten van gezellige zomerse avonden en namiddagen en tegelijkertijd toch gezonde en productieve keuzes te maken. Het uitgangspunt is om ervan te genieten… zonder te overdrijven !
Hier volgen een aantal tips om je te helpen goede voedingsgewoonten aan te nemen tijdens de zomer.
Neem de tijd om te kijken wat je eet en om met smaak te eten, zonder alles zomaar naar binnen te schrokken. Neem gerust eens wat afstand: installeer je niet vlak naast het buffet of de aperitieftafel, om beter aan de verleiding te kunnen weerstaan.
Ik nodig vrienden uit voor een zomers etentje. Ik maak een kan mojito zonder alcohol en een kan ijsthee klaar. We kunnen beslissen om alcohol toe te voegen aan onze mojito’s tijdens het aperitieven. Ik gebruik een doseerdop of een glaasje om de hoeveelheden af te meten.
We eten barbecue met vier personen. Ik maak enkele gemarineerde kipfilets klaar met groentebrochettes. Als bijgerecht maak ik een Italiaanse pastasalade en geraspte worteltjes op Marokkaanse wijze. Ik geef waterijsjes als dessert.